0706-588259 cjhammer77@gmail.com
Mån 21 okt
Monday morning misery. Ja, inte för mig men en Kåsebergabo fick en jobbig start på veckan när morgontidningen inte låg i lådan. Hen hade ringt till tidningsbärarna och sagt några sanningens ord. Fick mig att tänka på min korta karriär som tidningsbud; då fick man det hett om öronen om tidningen inte kom i tid.
Tis 22 okt
Apropå utskällning så är det en hund som alltid börjar skälla när jag cyklar förbi med posten. Tycker den borde känna igen mig vid det här laget… Ett gäng nya pingisspelare räddar denna säsongen för Ystadkorpen, som dock läggs ner till årsskiftet; trist! Såg den gripande dokumentären om Patrick Swayze. Det är 10 år sen han dog – fuck cancer!
Ons 23 okt
Dom som känner mig bra vet att jag inte är den händigaste i vår herres hage. Men idag kan jag med viss stolthet skriva att jag med egen förmåga lagade mitt pingisbord som ska medverka på lördagens idrottskonvent. Av bara farten bakade jag en äpplekaka. Värmde upp inför kvällens quiz på O´Learys med att simma och basta. Sjungande skådisar, eller tvärtom blev temat i Hammers Höjdare. Patrick Swayze hade en given plats i spellistan.
Tor 24 okt
Kroppen fick hålla igång rejält idag med brevbäring och massage. Bra uppslutning på pingisträningen där jag fick god hjälp av Benny.
Fre 25 okt
Dags för årets fotbollsresa till England. Nionde besöket på Merseyside tillsammans med min Liverpoolare Ola Emilsson. Vi möttes av höstrusk vilket dock inte tog ner festhumöret; det blev ett antal danssteg på Rubber Soul och karaoke på Woodies (trots min första lediga fredagskväll på två månader kunde jag inte låta bli att ta en låt 😉
Lör 26 okt
Efter en stadig brunsch på O`Neill´s riktade vi in oss mot andra sidan Merseyfloden för att se matchen mellan Tranmere och Doncaster. Det visade sig att planen var alldeles för vattensjuk för spel så istället tog vi oss till Kirkby för att se Liverpool U23 möta Blackburns dito. 0-0 i en chansfattig match. Middagen intogs på den italienska restaurangen Amalia, där de flesta i personalen var spansktalande. Därefter en traditionell Guinness och livemusik på Liverpool Pub. Halloween är en stor högtid i England vilket bl.a märktes på nattklubben Alma de Cuba (inrymd i en gammal polsk kyrka) som bjöd på utspökade dansare.
Sön 27 okt
Game Day! Före matchen tog vi en promenad och käkade i Stanley Park som ligger emellan Liverpools och Evertons hemmaarenor. Mittemot Anfield ligger puben The Park där vi värmde upp med några öl i sällskap av ett mycket trevligt par från Nordirland. Det är många olika nationaliteter som kommer hit för fotbollen. Klopps ”red men” tog en ny seger som vi firade med asiatisk buffé. Kvällen avslutades på Mathew Street och klubben Remeniss där Ola såg både Fabinho och Ronaldo, eller så var dom bara väldigt lika…

And that completes the week of this Hammer!

Mån 28 okt
Efter en english breakfast gav jag mig ut på promenad i ett soligt Liverpool. Drygt 20 000 steg senare hade jag hunnit med bl.a ett besök i Beatlesshopen, en öl på pumphuset i hamnen och att se en väggmålning av Jürgen Klopp. Vi såg MFF-AIK på datorn tillsammans med Håkan och hans son Hugo. Dom följde sen med och åt på vår nya favoritrestaurang Amalia. Hyfsat drag på stan en vanlig måndagskväll; karaoke och rockklubb.
Tis 29 okt
Avslutade resan med pingis på Roxy Ballroom; fick revansch på Ola, som vann för två år sen. Den sista ölen smakade extra fint 😉
Ons 30 okt
Ginprovning på Grändens mat med pappa. Gott (speciellt den smaksatt med kaffe!) och intressant. Såg sen ännu en i raden av Marvelfilmer: Dark Phoenix.
Tor 31 okt
Sprang korta intervaller i slingan och efter pingisen spelade jag in Hammers Höjdare – en musikalisk hyllning till Merseyside. Det är inte bara Beatles (och fotboll) som satt Liverpool på världskartan. OMD, Frankie goes to Hollywood, Lightning Seeds och Cilla Black kommer alla därifrån.
Fre 1 nov
Superfredag med postutdelning, sushi, massage och karaoke. Tid till eftertanke när jag på nattkröken hörde Vaken på radion med en lyssnare som mindes sin mormor och hennes ord ”tänk inte för mycket, följ ditt hjärta”.
Lör 2 nov
Sprang en runda och gjorde sen en smoothie till frukost samtidigt som jag slötittade på VM-finalen i rugby. Det är verkligen en stentuff sport. En av kommentatorerna jämförde rugbyspelare med fotbollsspelare; att det är som natt och dag… Djurgårdarna gnäller dock knappast efter den rafflande avslutningen i allsvenskan. Grattis till alla mina blårandiga vänner! Så storsint är jag 🙂
Sön 3 nov
Slö soffsöndag med diverse läsning. Följde sista omgången av superettan i fotboll och språkpolisen i mig hajade till när en reporter utbrast ”sjättisjätte minuten”. Nog heter det väl ändå sextiosjätte!? Och Brommapojkarna är ju inte från Hässelby, eller? Fast det här visar bara att ingen är perfekt, och tur är väl det 🙂
And that completes the week of this Hammer!