0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Lör 30/3
Efter en lättare frukost på Kastrup lyfte planet 08.10 mot Mallorca. Landade tre timmar senare i Palma och steg på Springtime travels buss till Palmanova och Reverence Mare Hotel. Efter incheckning gick jag en runda på strandpromenaden och tog en empanada. Köpte även en stor dunk vatten, något som går åt under en träningsvecka i solen. Platschefen Åsa hälsade oss välkomna och presenterade ledarna; Maria, Petra, Daryosh och Anders. Jag gick på yoga med Maria före middagsbuffén där jag hamnade med just Maria på ”Skånebordet” tillsammans med Carina från Veberöd (numera Lund) och Gunilla från Lödde. Maria är västgöte från Mjölby men bor i Höör. Gunilla har varit en del i Ystad och nämnde Sandskogen där hon sprungit. Hon ska, liksom jag, springa Österlen Spring Trail. Slocknade tidigt denna påskafton med en god känsla inför veckan.

Sön 31/3
Inledde dagen 07.30 med morgonjogg, en runda på drygt 3 km som tog oss till Magaluf och tillbaka. På frukosten satt jag med bl.a Daryosh, vars hund (Jack Russell-tiken Nila) kommer från Ystad. Eva berättade om hur det är vara tävlingsledare i simning. Bosse (70 år) är inne på sin andra träningsvecka i rad. Föregående vecka var han med på seniorveckan. Halv elva körde alla ledarna ett välkomstpass på terassen med smakprov från de olika träningsformerna. Direkt på det deltog jag på core. Efter sushi till lunch var det workshop med grundövningar i styrka och sen ett pass med skivstång/intervaller. Det smakade extra gott med una cerveza när denna träningsdag var slut. Jag hade dock energi kvar till en runda på Stadium 63 där dom har karaoke varje kväll. Dök upp ett gäng engelsmän som spelat golf en hel vecka. Sjöng två duetter med Sarah innan det var dags att knoppa in.

Mån 1/4
Ökade på morgonrundan till 5 km, sista biten med Kajsa och Annica (båda är vana träningsresenärer). Ett danspass väntade på förmiddagen. Mycket energi från ledaren Petra och inte helt lätt att hänga med i alla svängar. Efter lunch provade jag att stå på händer och huvud med hjälp av Anders och Daryosh, som noterade att jag svankar lite för mycket. Behöver jobba med min bålstyrka. Direkt efter denna workshop drog vi ner till playan där jag för första gången testade kettlebell och sen även flowtank. Skönt att slänga sig i havet efteråt! Somnade nästan på yogan. Laddade på batterierna med ännu en fantastisk middagsbuffé inklusive ett frestande dessertbord med bl.a en smarrig morotskaka. Sen var vi redo för kvällens musikquiz. Jag hade råkat nämna mitt deltagande i karaoke-SM och mitt jobb som radio-DJ så det var många som ville vara med i mitt lag. Men vi delades in efter längd och jag hamnade i det näst längsta laget och vi lyckades vinna denna quiz som avslutades med charader.

Tis 2/4
Träningsvärkstisdag var rubriken på dagens schema och visst kändes det lite här och var. Det blev en kortare träningsdag med morgonjogg (3 km) och ett svettigt gympapass på terassen. Efter dopp i pool och hav (lite varmare i havet) och lunchbuffé tog jag en taxi till Palma tillsammans med Helen, Åsa, Kajsa och Annica. Vi blev avsläppta vid katedralen och strosade sen runt i denna mysiga stad där pärlor verkar vara en specialitet; noterade ett flertal affärer som säljer dessa organiska pärlor som tillverkas i en fabrik på ön. Finns även ett pärlmuseum i Palma. En annan ”pärla” är Mallorcas äldsta olivträd (ca 800 år) ståendes på torget Placa Cort där vi tog en fika i den gassande solen. När tjejerna sen kom in i shopping-mode gick jag vidare på egen hand för att senare sammanstråla med Helen och Åsa på fiskrestaurangen Patron Lunares. Avnjöt fish tacos med bläckfisk.

Ons 3/4
En sån ynnest att uppleva soluppgången på morgonens joggingrunda. På det en rejäl frukost med bl.a bönor, bacon och äggröra. Det skulle förbrännas ett flertal kalorier på förmiddagens strandfys följt av ett svettigt gympapass på terassen. Efter ett svalkande dopp fyllde jag på med ny energi i form av pasta fruti di mare. På eftermiddagen höll Anders i lekfullt pass (crossfys) som avslutades med kollektiva situps i ring där en sko passades runt. Jag tog sen en löprunda på egen hand, till Magaluf och tillbaka, innan jag slog mig ner vid poolen. Närmre 18 drog musiken och dansen igång på terrassen. Ledarna bjuder verkligen på sig själva, vi fick bl.a se Daryosh ge en lektion i twerking. Stämningen var på topp och efter middagen var vi ett gäng som drog till Stadium 63 för en kväll/natt med musikshow och karaoke. Jag sjöng Shallow med Olivia, som går sista terminen på musikgymnasiet Rytmus (hennes farmor har förresten bott i Ystad). Frisören och kattälskaren Kicki var på hugget och var lok på tåget som gick runt lokalen när svenskgänget tog över stället.

Tor 4/4
Skönt med lite sovmorgon denna torsdag som började dramatiskt när vår buss blev påkörd! Polisen var blixtsnabbt på plats och efter en del pappersexercis kunde vi rulla mot byn Sóller därifrån vandringen uppåt startade. Den norska guiden berättade att den här vägen registrerades på 1200-talet, men förmodligen är äldre än så. Så småningom nådde vi ett café med en gudomlig citronbakelse och fantastisk utsikt. Andra halvan av vandringen sprang jag tillsammans med lärarduon Kajsa och Annica (från pingismetropolen Lekstorp) och Leif. Väl framme i Port Sóller var det skönt att doppa fötterna i havet innan vi avnjöt lunch i den mysiga hamnen. Tog sen en glass i bägare, som var ätbar, innan avfärden. Tillbaka på hotellet slog jag mig ner vid poolen där möhippegänget från Wales fortsatte att spexa. En lugn kväll blev det för min del.

Fre 5/4
Sista morgonjoggen avslutades på stranden innan en rejäl frukost för att ladda upp inför mina två sista pass under veckan. Först högintensiva intervaller; 90 sekunder hårdkörning med skivstång/burpees x3 (puh). Därefter kul övningar med gummiband. Mitt sista pass blev core med Maria. Många sköna låtar har spelats under träningsveckan och den jag fick mest boost av är ”Inga sorger” med Loulou LaMotte. Många dopp blev det också och det sista tog jag i havet där tempen närmade sig 20 grader. Efter lunchbuffén åkte jag med ett gäng till en av Mallorcas ca 100 vingårdar. Där blev vi guidade av svenskan Camilla och provade fem olika viner med tilltugg. Sen var det tid att ladda om inför sista kvällen, som började med bubbel i hotellbaren innan vi gick längs strandpromenaden till restaurang Siso Beach där en trerättersmiddag väntade. Hög stämning runt bordet och Daryosh delade med sig av sina partytricks. Mätta och belåtna tog Anders täten och ledde oss in på en karaokebarrunda i Magaluf. Vi var några seglivade som avslutade avslutningskvällen med discodans till 03 innan tack och godnatt.

Temat för denna träningsresa var ”frisk och stark” och det är precis så jag känner mig nu! Tack för en väldigt givande vecka!