0706-588259 cjhammer77@gmail.com
Du har garanterat varit i den situationen när du velat vara på två ställen samtidigt. Så är det för mig på lördag då det dels är välgörenhetsloppet ”Älmhult fights cancer” i löpning och dels klubbmästerskap i bordtennis i Kåseberga med IF Ale. In i det sista har jag vacklat, men till slut vann pingisen. Som sagt, det hade varit bra med en klon.
Även denna fredag uppstår en krock, vilket gör att jag missar YIF:s slutspelsmatch i handboll. Ikväll är det nämligen dags för regionfinal i karaoke-SM i Helsingborg. Två låtar har jag valt ut (inte helt lätt!), ”When you say nothing at all” och ”När en flicka talar skånska”. Genrepet hade jag i Trelleborg i lördags på sportbaren Albatross. Gick nästan lite för bra… Jag fick två nya supportrar i Elisabeth och Sandra. Trodde ett litet tag att jag kanske, eventuellt, förhoppningsvis vunnit ett av dessa Söderslättshjärtan, men… Kanske eftertankens kranka blekhet slog till. Där har man ju själv hamnat några gånger.

Det är förresten inte första gången någon från Kåseberga medverkar i SM. På 90-talet när Donna Gina hade karaoke på menyn var Malin Stenkilsson (Andersson) en av de ledande sångarna. På senare år har vi kunnat se och höra henne underhålla i Ystadrevyn.

Nu när vintern rasat ut kan jag bocka av årets första grillning; rishultskorv och majskolv i Lindhult på Valborg. Följde upp med årets första frukost på terrassen på första maj och dessutom årets första gräsklippning på tomten i Småland. Nu väntar jag på årets första dopp…

Någon kanske undrar i vilken tävling jag har störst chans? Båda blir förstås svåra men skulle tippa att mina chanser är större i SM än i KM där min målsättning är att inte komma sist, så tuff är konkurrensen i IF Ale. I den andra pingisklubben jag tränar med, Damsnäs IF i Älmhult, är nivån lägre och jag har chans mot i stort sett alla. En av spelarna är Roland Eiman, ursprungligen från Skillinge. Han berättade att han i sin ungdom var ute och fiskade med Bo Wallin från Kåseberga. Världen är liten och Sverige ännu mindre.

Hur det än går med helgens utmaningar så kommer det att firas på söndag då Musse fyller 1 år!

Veckans Smålandsord: däravär = var som helst