0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Först och främst vill jag tacka för alla födelsedagshälsningar! Det värmer en frusen mans hjärta… Nåja, det börjar ordna upp sig; 7 grader på termometern och sista(?) natten med frost har passerat. Och idag infaller vårdagjämningen – ”Vintern dör”

Jag firade mitt 47:e år passande nog med att dela ut en massa paket. Åt en god lunch (havets Wallenbergare) på Ikea värdshus och efter jobb tog jag en fika med morbror Olle. Köbekagor från ICA Maxi där radiokollega Peppe Eng ska intervjua två hockeylegender, Ulf Sterner och Leif ”Honken” Holmqvist, i början av april. Just nu våndas jag mest över HV 71:s ångestkval mot Oskarshamn.

Ni som känner mig vet att det inte behövs mycket för att jag ska studsa upp på ett dansgolv eller grabba tag i en mikrofon. Därför känns det motiverat att låna en textrad från Herreys till rubriken. Speciellt när det är 40 år sen bröderna vann Eurovision. Det var dock inte ”Diggi-Loo Diggi-Ley” jag sjöng i karaoke-SM utan en annan schlager, ”Just Nu” med Tomas Ledin. Dessutom publikfriaren ”Shut up and dance”. Detta gick uppenbarligen hem hos juryn som tog mig vidare till regionfinalen den 3 maj! Men redan nu på lördag ställer jag upp i duettklassen med ”sång och danskvinnan” Berta i Lund. Gäller att hålla igång stämbanden!

Hade hoppats få se legendaren Jörgen Persson lira pingis i sundets pärla, men tji fick jag. Mitt eget spel hålls fortsatt vid liv och nyligen fick jag nya impulser av en värmlänning på tillfälligt besök i Älmhult där han som resemontör var med och byggde om Coop. Jan från Kil hade fyra olika rack och han lät mig testa alla. Har sagt det förr; pingisfamiljen är stor och varm.

Låt vårvärmen komma! Hjälp på traven med min spellista ”Vårkänslor”: https://open.spotify.com/playlist/6MDf3C9UMw0TB7nFzwHQt6?si=f18f0916210a45c5

Veckans Smålandsord: katig = kaxig