0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Snart ett år har gått sedan jag flyttade till stugan i Småland. Några undrar hur länge jag ska bo kvar och när jag kommer ”hem” igen. Finns inga givna svar och jag grubblar ständigt, men trots att jag har nästan ena benet kvar i Skåne med jobb och bordtennis så ångrar jag inte flytten för ett ögonblick.

Laddar nu för en härlig sommar i skogen med fiske, bad, paddling, löpning, cykelturer och golf. Ett privilegium med en rymlig tomt där jag kan träna slag. Och närmsta bana är bara några utslag bort.

Fick inspiration till löpningen när jag följde Stockholm marathon där Pierre Rosèn från Kåseberga genomförde sin första mara på ett mäkta imponerande sätt i värmen. Han lyckades med en negativ split, dvs andra halvan av loppet sprang han några sekunder snabbare. Själv fick jag ihop en dryg halvmara på stegräknaren när jag flackade runt i huvudstaden.

Med min systerdotter Asta i åtanke har jag satt upp en gunga i äppelträdet. Den ska klara 70 kg och blev verkligen kvalitetstestad när André Bjelk satte sig i den nyligen. Han stod för grillningen den högsommarvarma lördagen 25 maj då femkampen gjorde comeback med tre nya grenar (bottle flip i back, pricka hockeymål, krocket). Vi var åtta stycken som tävlade i lag om två. Christer Bertilsson och jag tog hem det.

Tävla i bordtennis ska jag i början av juli på Öland; en kul tradition! En annan tradition jag håller ganska hårt på är fredagssushi som firar 20 år! Det började 2004 i Båstad när jag pluggade radio och vi sände våra superfredagar (inspirerat av TV4). Sen har det bara fortsatt och jag har avnjutit denna japanska nationalrätt i alla världsdelar. Senast på Happy Rice i Älmhult.

Har du vägarna förbi ”home of the home” i sommar är du varmt välkommen till mig, Musse och myggen i Lindhult!

Veckans Smålandsord: grätten = kräsen