0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Mån 16 sep
Frukost i Kåseberga hamn. Egon kom förbi och pratade om allt från gamla tider i byn till brudkistor. Den gamle snickaren är bra på att snickra ihop historier. Jag snitsade till en kycklingsallad till sen lunch efter dagens postrunda. Efter kvällens pingisträning såg jag andra halvlek av Djurgården mot Helsingborg och kunde konstatera att Mellberg-effekten låter vänta på sig.

Tis 17 sep
En nostalgitripp till Österlens ridklubb i Borrby. Inte varit där sen syrran red på pållar som Piglet och Christoffer Robin i slutet på 80-talet. Nu var jag ledsagare till en brukare som satte upp på Sickan. Pratade med en annan ledsagare som nyligen flyttat till Ystad och det visade sig att jag delat ut hans post på min runda. Så knyter man ihop en arbetsdag 🙂

Ons 18 sep
Företagsmassage i Malmö. Hamnade i rusningstrafiken på väg hem. Avundas inte dom som sitter i bilkö varje dag till och från jobb. För mig blev det från ett jobb till ett annat; quizledare på O´Learys – premiärkväll för ”Ystads klurigaste quiz” med Kalmar-restaurangen som förlaga. Hyfsat hög svårighetsgrad men hoppas och tror att deltagarna gillade variationen på frågorna. Gladdes mycket åt Anna-Carin Ahlquists EM-guld i para-bordtennis i Helsingborg. Fantastisk prestation med tanke på att hon opererats för bröstcancer tidigare i år. Men hennes positiva livssyn besegrar allt. En sann förebild!

Tor 19 sep
Var på radion och satte ihop låtlistan till Hammers Höjdare som denna vecka hyllar Bruce Springsteen som fyller 70 på tisdag. Han sitter på en otrolig låtskatt, så det var verkligen ”kill your darlings”.

Fre 20 sep
Efter postrundan blev det fredagssushi och sen radioinspelning. Därefter pingis med Roger och Wikholm. Vidare till Kåseberga och massage på hotellet. Sen satt det fint med en avokadoburgare! Kvällens karaoke innehöll bl.a John Denver, Lena PH och Peps. Mycket bra blandning på låtar och folk!

Lör 21 sep
Körde upp till mitt paradis i Småland som bjöd på skön sensommarvärme. Såg ett av mina favoritlag, Älmhults IF, spela en ångestladdad match för att stanna kvar i div 3. Motståndarna Markaryd var redan klara för nedflyttning och hade alltså inget att spela för. Men idrottspsykologin drabbade hemmalaget som inte pallade trycket och förlorade med 1-2. Riktigt surt! Det var upplagt för fest med nästan 800 åskådare som på den entusiastiske speakerns uppmaning gjorde vågen i första halvlek. Hur ofta händer det i trean?

Sön 22 sep
Lyssnade på Söndags-Morgan till frukosten och skrattade gott för mig själv när programmet tog upp att en supporter till Real Madrid ifrågasatte Sergio Ramos lämplighet som lagkapten med tanke på att ”han klär ju sig som en svensk turist”. När dimman lättat gav jag mig ut på svampjakt. Även denna gång fann jag skogens guld (kantarell) men gick tyvärr bet på Karl Johan. Någon hade uppenbarligen hunnit före till det ställe där det i början av augusti växte små exemplar av ”min svamp”. Spättafilé och mjukglass på IKEA avslutade denna Smålandstur.

And that completes the week of this Hammer!