0706-588259 cjhammer77@gmail.com
Handbollsresa till EM i Göteborg med FC Travel 10-12 januari
Vid 9 på fredagsmorgonen lämnade vi ett regntungt Ystad och det blev en mer eller mindre blöt bussresa. Själv nöjde jag mig med ett par öl. Gällde ju att vara skärpt till den traditionella frågesporten, som handlade om sjungande idrottsmän och Göteborg. Hammer & Hammer lämnade in svarslappen med en god känsla men resultatet fick vi vänta på till hemresan. Efter några mindre stopp längs vägen väntade lunch på Falkenbergs strandbad i form av en smarrig laxbuffé med en sensationellt god hovmästarsås till! Vid halv fyra rullade vi in i staden som grundades av Gustav II Adolf (utan att vara helt säker eftersom det var en av frågorna om Göteborg). Vi checkade in på häftiga Gothia Towers där man högst upp på våning 23 kan avnjuta utsikten och en klassisk räkmacka. På restaurang Ristoria var det uppvärmning med trubadur inför Sveriges premiärmatch i EM mot Schweiz. Varselbyxtrion Möller, Mats och Filip bjöd upp rejält och körde igång tåget så stämningen var hög. Det var den även i Scandinavium som var i princip fullsatt = ca 12 000 personer. Pappa och jag satt bakom ett gäng trelleborgare som jublade lite extra när Andreas ”Stycket” Nilsson målade, vilket skedde sex gånger. Ystadsönerna Gotte och Lukas (vilket även bussarna var döpta till) mäktade med två mål tillsammans så seger för Trelleborg i den interna kampen. Men som Ystadbo möts man av respekt bland svenska handbollsfans; vi språkade med en från Västerås och en från Linköping på Hard Rock Café efter Sveriges kross. Schweizarna festade också. Några bråk ser man aldrig; ordet ”handbollshuligan” existerar knappt.
Lördag: Efter en rejäl frukost i en gigantisk matsal var vi laddade för en dag på stan. Tog spårvagnen till Saluhallen där vi åt med ögonen innan ett besök i 7:ans ölhall, ett ställe som firar 120-årsjubileum! Det var smockat denna lördagseftermiddag och vi hade tur som hittade två sittplatser vid ett bord där ett mycket trevligt par satt och drack sitt favoritöl Carnegie. De delar dock inte favoritlag vilket hade vållat ”sportsliga bekymmer” förra året när hennes lag Frölunda och Liverpool mötte hans lag Djurgården och Tottenham i finalspel. Delar av vårt ressällskap befann sig på O’Learys på Avenyn så vi gick dit och kollade läget innan vi tog spårvagnen tillbaka till hotellet och såg Danmark förlora mot Island och slutet på Tottenhams fruktlösa kvitteringsjakt mot Liverpool. Kvällens middag intogs på Kometen (Leif Mannerströms gamla krog) och bestod av ishavstorsk med kokt potatis, brynt smör och färskriven pepparrot = delikat. Tillbaka på hotellet stötte vi på ett flertal handbollskändisar; Robert Hedin, Staffan Olsson, Magnus Andersson, Robert Perlskog m.fl. Avslutade med lite pingis på nattkröken. Mia Lundqvist visade gamla fina takter!
Söndag: Det är verkligen inte varje dag jag kollar på fäktning men det var lagom underhållning i köpcentret Nordstan där en ungdomstävling pågick under söndagen. Återvände sen till gemytliga 7:ans ölhall där vi tjötade lite med en av stammisarna. Uppladdningen inför dagens EM-matcher fortsatte på Bistro Södra där pappa och jag åt den bästa kalvschnitzeln på länge. I Scandinavium fanns det ännu fler kända ansikten, bl.a Joachim Folsing som bjöd mig på en öl efter Schweiz seger över Polen. För Sveriges del väntade Slovenien med Ljubo Vranjes vid rodret. En frustrerande match och tung förlust. Men förutom det och att inte ”Plåtis” var med på resan så finns inget att klaga på! Tack FC Travel! Härlig bonus att det blev seger i frågesporten med alla rätt 🙂
Bra vibbar inför nästa tripp till Göteborg i maj då jag springer varvet.