0706-588259 cjhammer77@gmail.com

”Ett hem utan katt är bara ett hus”, lyder ordspråket. Men nu är det verkligen liv och rörelse här på Lindhult 76. Katten Musse från ett stall utanför Sövestad har blivit smålänning.

Kalle & Musse är ju en rätt känd duo (Musse fyller 95 i år och Kalle firar 90-årsjubileum 2024) så det känns helt rätt med ett hommage till dessa legendarer. Hur många citat kan du från Sveriges mest seglivade tv-program, ”Kalle Anka och hans vänner firar jul”?

Ett helt annat citat dök upp i min skalle under en av mina löprundor i skogen när det gick lite tungt: ”He´s a Macahan, ain´t he!?” Peppande ord från en av min barndoms hjältar, Zeb Macahan. Kunde inte låta bli att plocka fram dvd-boxen med tv-serien och ser nu om den för femtielfte gången.

Arne Karlssons kossor dök upp i hagen intill häromdagen. Att se och höra kor som tuggar gräs är bland det mest rogivande jag vet. Lika trygg kände sig knappast Musse, som fick stora ögon.

Som av en händelse var jag tidigare på Arnes gård för att lämna ett paket. Han pratade i smått lyriska ordalag om pappas senapsgravade sill. Den har han inte glömt efter alla dessa år och jag lovade att ordna en burk till jul. Och jag får gärna låna hans båt om jag vill fiska. Älskar grannsämja! Kent-Göran på Aspholmen tittade förresten till Musse när vi firade sillmästaren Kalle i Helsingborg/Helsingör denna helg.

/Calle