0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Egentligen känns det lite overkligt att jag nu bor i en klassisk röd stuga med vita knutar i den småländska skogen. Men jag har haft gott om tid att vänja mig; närmare bestämt sedan 1982 då mina föräldrar fann denna idyll utanför Älmhult.

Den största frågan jag ställt mig (och säkert en del andra) är hur jag, som är född med tummen mitt i handen, ska klara av att sköta ett hus, med allt vad det innebär. Nåja, hugga ved och klippa gräs klarar t.o.m jag. Resten kommer säkert att lösa sig efterhand. Får väl utnyttja mina händiga vänner…

Ska inte falla i fällan att ha igång flera projekt samtidigt. Närmast blir det till att olja terrassen. Så fort skurarna upphör. Det har varit väldigt ostadigt väder sen jag flyttade hit.

Men gräs och grödor frodas i alla fall. En liten broccoliplanta har tittat fram! Kom gärna med odlingstips – mina fingrar är inte så gröna.

Närproducerad honung passade jag på att köpa på Tingsryds marknad. Med smak av eucalyptus och gräddkola(!)

Svampsäsongen har kommit igång. På min första tur hittade jag tyvärr inga kantareller, men väl ett praktexemplar av en stensopp, mer känd som Karl Johan. Det blev en härlig garnityr till kvällens pasta.

/Carl-Johan, mer känd som Calle

Veckans Smålands-ord: Krösamos