0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Hur mycket jag än älskar Småland så går det inte att ta skåningen ur mig. Den gångna helgen blev det utflykter till både Kristianstad och Malmö.

I lördags deltog jag i Skånska mästerskapen i bordtennis i arenan där ett orangeklätt handbollslag normalt huserar. Förväntningarna på mig själv var låga med tanke på att jag inte tränat så flitigt som förra säsongen och inte tävlat sedan i våras. Men det blev i alla fall tre pass förra veckan, bl.a med Johan från Osby. Han jobbar i Älmhult och uppskattar verkligen övningarna vi kör. Jag har inte tappat allt efter åren som tränare 🙂 Och det visade sig att mitt spel funkade bättre än väntat. Efter inslagning med Jens Isaksson, som alltid ger positiv energi, pressade jag två högre rankade spelare i klass 4 (fick t.o.m beröm av en motståndares mamma) och i sista gruppspelsmatchen vände jag 0-2 till 3-2 mot en brevbärarkollega från Hässleholm. Det gav råg i ryggen inför eftermiddagens klass 5 där jag tog mig till kvartsfinal och gjorde min sämsta match. Som helhet är jag ändå fullt nöjd med dagen med tanke på den osäkra formen. Väl hemma i Lindhult firade jag med en av mammas paradrätter: fylld lövbiff.

Skön sovmorgon i söndags innan det var dags att ta buss och tåg till Malmö för att följa gulddramat i allsvenskan. Det blev via teve hos Marie och inte på plats (kanske tur det…). Efter denna maratonmatch firade vi med ett glas champagne och drog sen vidare till Jensens Böfhus för att äta farsdagsmiddag. Apropå positiv energi; systerdottern Asta lyser verkligen upp tillvaron!

Något som lyste upp den gråa måndagen var skogens röda guld. Lingonen är uthålliga och jag passade på att plocka så mycket jag kunde innan det är för sent. Så nu blir det snart hemkokt lingonsylt. Till nästa sommar kommer förhoppningsvis egenodlad vitlök att dyka upp. Jag planterade några lökar idag. Blev också en tur med morbror Olle till hans älskade Boastad, mellan Älmhult och Pjätteryd. På vägen dit drog han sig till minnes tiden som spelande tränare i Pjätteryds fotbollslag.

Hockeyfest blir det imorgon i Växjö där Alvesta och Troja-Ljungby möts i ett hett Kronobergsderby. Ska bli kul att uppleva på plats!

Veckans Smålandsord: Gohällig = trevlig

/Calle