0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Rubriken är snodd från en låt av Lasse Berghagen (kämpa på!). Och visst har det varit en del action under de 41 år som denna stuga varit i familjens ägo.

Visst kan det vara lite charmigt med utedass, men inte mitt i smällkalla vintern… Det behöver jag dock inte bekymra mig om längre. Terassen är ett fint tillskott. Där har många sköna matstunder avnjutits (men inte den gångna sommaren…) Största förändringen är renoveringen av andra våningen där fladdermöss huserade. Nuförtiden är det enbart skogsmöss som hittar in. Upptäckte ett hål (nu igenspikat) in till skafferiet och där har en mus levt jäkelskap. Upp till bevis för Musse när temperaturen sjunker och fler lär dyka upp.

Ute på ängen har många fotbollsmatcher spelats genom åren. Målet som Kalle Smé i Kåseberga gjorde har vi haft mycket glädje av. Nu står det hos grannen. Men ett nytt mål är på gång! Jag håller på att snickra ihop ett hockeymål med nät (bildbevis kommer). Det blir knappast i Christer Bertilsson-klass men kommer garanterat fylla sin funktion. Målet får sin givna plats i torpets egen femkamp som har premiär i oktober. Alla som hälsar på får så klart chansen att testa.

Ljuva september har verkligen levt upp till namnet. Förra veckan blev det en skön tur med kajak då jag paddlade på Möckeln från Bökhults camping till Boastad och tillbaka.

Älmhult är starkt förknippat med IKEA vilket märks tydligt när man jobbar på Postnord. Mycket paket blir det. Bland alla hushåll jag levererar till är det två namn som sticker ut; Miao Miao och Muhammad Ali.

Veckans Smålandsord: katig = kaxig