0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Smålands egen högtidsdag firar jag med att baka min egen ”massipantååta”! Är väldigt nöjd med resultatet med tanke på att jag inte bakat en tårta sedan praktikveckan på Café Diana i åttonde klass. Hur denna smakar återstår att se, men vi äter ju även med ögonen 🙂

Kan även fira att jag tagit mig igenom den mörka, tunga vintern i skogen. Mycket ved har gått åt, förra veckan återstod inte många pinnar att peta in i brasan. Men nu är boden fylld med ved från grannen. Han rullade själv in ett antal lass med bok och ek; det ska tydligen vara dessa träslag som brinner bäst (längst).

Våren har anlänt även om vintern stretar emot. När dessa rader skrivs visar tempen -1 grad. En del av mig hoppas att det ska frysa till så man kan åka skridskor på vattensamlingen sidan om Tommy Andersson. Där har det inte varit is på säkert 25 år.

Mars är ju kattens månad. Märks på Musse att han lever upp lite extra i vårsolen. Han har börjat bekanta sig med grannskapets katter och fåglarna drar till sig hans uppmärksamhet. Är väl bara en tidsfråga innan han kommer hem med ett byte…

Tid att steppa upp löpträningen. Jag har gått med i Elmhults Sport Club som springer i grupp varje tisdag kväll. Även om jag föredrar att springa ensam så ger det alltid extra pepp när man är ett gäng löpare. Terrängskor är införskaffade så jag är redo för Österlen Spring Trail i april.

Innan dess är det dags för en annan utmaning – SM i karaoke. Den 15 mars ska jag ta ton på Bollbrolyckans scen i Helsingborg. Wish me luck!

Veckans Smålandsord: massipantååta = marsipantårta