0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Humören var på topp när fyra Ystadbor gästade Lindhult där grillning och femkamp stod på menyn. Detta kryddat med besk, frågesport, Ernst-Hugo och en nyfiken katt.

Det var en lite ruggig fredag i Småland med klassiskt blidväder. Jag finslipade de sista detaljerna inför lördagens femkamp. Gjorde något av en MacGyver när jag ersatte borttappade bullseye i piltavlan med en vinkork. Framåt kvällen satte jag en brasa i köksspisen så när gästerna anlände var det riktigt gosig stugvärme. Ett gott gäng med högt i tak bestående av Ola Emilsson, Anders Andersson, Stellan Norlin och Peter Sjöstedt.

Det blev en smakrik grillkväll och som uppvärmning inför lördagen höll Ola i en musikquiz på temat tv/film. Jag var inte favorit men lyckades vinna. I segeryran höll jag på att glömma min äppelkaka i ugnen! Kvällen fortsatte med ytterligare en quiz som jag lånat med mig från Trelleborg i onsdags där temat var åren 83/93. En rysare som avgjordes med utslagsfrågor till Anders och Olas fördel. Därefter filmtajm.

Mitt i Skånska mord gick strömmen. Lite kusligt men det har aldrig spökat här förr…

Är man konspiratorisk kan man ju tro att jag  riggat strömavbrottet för att störa nattsömnen och därmed uppladdningen hos mina motståndare i femkampen.

Första grenen var rullebörsrace, en pulshöjare med en liten backe. Peter var snabbast och noterade första fempoängaren. Han fick därför inleda nästa gren: slå i en spik. Ola tog hem detta på imponerande 3 sekunder. Stärkt av detta inledde han pilkastningen med en tia och en nia. Sista kastet blev dock bara en tvåa och öppnade upp för övriga. Till sist var det undertecknad som vann grenen på 25 poäng.

Över till andra sidan huset och bollkastning som gick ut på att slå ner en tennisboll från en flaska. Tre poäng om flaskan stod kvar, annars en poäng. Detta visade sig vara den svåraste grenen. Peters trepoängare räckte till seger och inför avslutningen delade Ola och Calle ledningen med 15 p.

Frisbee var sista grenen. Det gällde att komma så nära pinnen som möjligt. Peter var klart närmast och tog sin tredje grenseger. Vi stegade för att klargöra övriga placeringar. Slutpoängen ledde till hemmaseger med totalt 19 poäng. Jag tackar och bockar för en lyckad femkamp! Musse var med hela vägen, speciellt på frisbeen och bollkastningen. Så denna katt sover säkert gott inatt. Med eller utan spöken.

/Calle

Veckans Smålandsord: redig = rejäl/ordentlig