0706-588259 cjhammer77@gmail.com

Hur lär man känna sin nya hembygd? Ett sätt kan vara att jobba som brevbärare. Så nu är jag bokstavligt talat ”ude” i skogen och delar ut post. På snåriga och ojämna grusvägar förbi hagar med hästar och kor till charmiga småländska adresser såsom Stockanäs, Äskya, Sutarekull och Gölshult.

När jag började på Postnord i Älmhult där min kusin Janne och hans dotter Elin jobbar fick jag symboliskt nog lära mig morbror Olles gamla runda, 37:an. Och på det postnumret råkar två av mina andra kusiner bo. Nog blev både Camilla och Håkan förvånade när jag knackade på för att dela ut paket!

Så här i början av augusti kommer redan en påminnelse om mörkare tider. Känslan om att hösten är i antågande fick jag när det var dags att dela ut post från jultidningsförlagen. Och en hockeyklubba till Norra gamla vägen.

Men jag tror stenhårt på uttrycket ”efter regn kommer solsken”, så att när väl Hans har dragit förbi mina nysatta plantor kan få värme. Gjorde en egen pallkrage förra veckan intill kohagen. Väntar med spänning på dill, spenat, rödbeta och broccoli…

I fredags tog jag med mig Olle till Boastad vid sjön Möckeln där jag upplevt många härliga sommardagar genom åren. Det blev en fin kväll med kusin Ola, Fia och barnen (och en envis geting). Den 1 augusti var det förresten fem år sen jag kopierade Olles cykeltur på 80-talet härifrån till Kåseberga på en vanlig hoj. Ett stolt ögonblick när jag rullade i mål. Från hav till skog, mina två ursprung.

/Calle