0706-588259 cjhammer77@gmail.com
När jag i december 2015 gjorde min sista morgonsändning på Radio Active och sedan gav mig iväg på en långresa på tre månader i tre världsdelar växte tanken att klippa bandet helt med radiolivet. Det är tveklöst ett av de viktigaste och bästa besluten jag tagit.
Att vidga sina vyer och lära sig och testa nya saker är så himla berikande och nyttigt. Har jobbat med barn i skolan och som ungdomsledare i bordtennis; utbildat mig till massör och startat eget; cyklande brevbärare; boendestöd inom LSS och karaokevärd. Så nej, jag ångrar inte en sekund att jag sade upp mig från radion.
Men ångrar inte heller att jag föll för Mac Arvids locktoner när han fick mig att börja med radio igen på nystartade Active Web 2018. Radio är ju trots allt en stor del av min identitet.
Så när Radio Active hörde av sig med frågan om jag ville komma tillbaka så fanns det inte mycket att tveka på. Det blev en rivstart första veckan; förutom passet 15-20 var jag bisittare i Active Morron med Gustav Wennerholm, som leder morgonen med bravur. Och är en klippa för hela radion.  
Den senaste tiden har två stora radioprofiler i mitt liv gått bort. Min radiolärare i Båstad, Janne Lundén och min gode vän och kollega i många år på Active, Calle Bäckström. Dessa personer har betytt mycket för mig som radiopratare och dom (wherever they are) motiverar mig att fortsätta med radio. 
En annan radiot som jag ser upp till för hans ständiga driv, nyfikenhet, värme och humor är Göran Sagstuen. Om jag fick ta med mig någon till en öde ö skulle jag nog välja honom; det riskerar aldrig bli tråkigt.
Och Michael Saxell, den mannen har en förmåga att lyfta sina medmänniskor. Han besökte oss på radion inför sin spelning på Ystad teater som var smått magisk med stories direkt från hjärtat. Gick såklart inte att hålla tillbaka tårarna när han tillägnade en låt till Calle och under finallåten ”Om himlen och Österlen”.
Känns helt rätt att vara tillbaka i etern, vilket bekräftas av alla fina ord jag fått via sociala medier, sms och mellan fyra ögon. Tack och bock! Jag kommer dock inte att släppa massagen. Det är ett kall och privilegium att kunna underhålla både sinnen och kroppar hos folk.